Ønsker gapahukleir

I år kom det inn hele åtte søknader. Juryen bestående av representanter fra Iveland kommune og Voss Production hadde en stri tørn med å komme frem til årets verdige vinner. Voss stipendet deles ut hvert år, og vi oppfordrer allerede nå til å tenke på innsendelse av søknad for 2023!

Litt om speidergruppa og bakgrunnen for søknaden:

Royal Rangers er et kristent speidertilbud for barn mellom 1-6. klasse som foregår ute i camper, hvor barna tilegner seg kunnskap og ferdigheter om natur. 

Speideren søkte om Voss-stipend i år, og ønsker å bygge opp en gapahuk på leirstedet. Gruppa er blitt bra stor, og annenhver onsdag samles mellom 30-45 barn på Dalane leirsted. Omlag 15 voksne er med å bidrar til å gjennomføre aktiviteten. Fokuset for samlingene er å være et trygt sted å komme til for alle barn, med fokus på å tilrettelegge mestring til den enkelte. En samling består av instruksjon (mat / utstyr / førstehjelp / knuter etc) lek, bål, bålmat og andakt. Det sosiale er svært viktig. Speider`n har per i dag to gapahuker satt opp med presenning som tak. Dette fungerer bra, men det er behov for flere samlingsplasser ettersom man nå blir en ekstra gruppe. En permanent gapahuk vil også være større og gi plass til å samle alle barna under tak / i le om det skulle være behov.

Voss- stipendet er på kr. 30.000,- og fabrikksjef Nancy Schouppe (til venstre) var tilstede under 17. Mai markeringen i Ivelandshallen. Jeanette Hauan fra speidergruppa fikk æren av å motta gavesjekken fra Voss Production AS (bildet). Vi gratulerer hele gjengen bak speider`n !
Les mer om speidergruppa

Voss stipend 2022

 

Kontaktinformasjon