Vi oppfordrer til do-vett!

Vi har en toalettutfordring også her i Iveland kommune. Det kastes avfall i toalettene som ikke hører hjemme på en slik plass. Det kan gi tette ledninger og oversvømmelser både hjemme hos deg selv og andre steder i avløpssystemet. Det kan også gi økte rotteplager og forurensning av naturen. 

Vi oppfordrer dere alle til å vise «dovett»; det vil si bruke toalettet på en måte som gagner oss selv og fellesskapet. Det er faktisk bare tre ting som hører hjemme i do: Tiss, bæsj og dopapir. Innholdet i vaskebøtta kan også helles ut i do etter gulvvasken, men husk å ta ut vaskefilla først!
 
«Alt annet» skal IKKE i toalettet. Løsningen er enkel. Ha en liten avfallsbøtte ved toalettet, som du kan bruke til hygieneprodukter, q-tips, våtservietter og annet avfall som oppstår på badet. Fettrester fra matlaging bør stå til det stivner og så kastes sammen med matavfallet. Maling, løsemidler og kjemikalier skal leveres til mottaksstasjon for farlig avfall, mens legemiddelrester skal leveres til apotek.

Den største utfordringen i våre dager er våtservietter og q-tips. Bildene i denne artikkelen er hentet fra kommunale pumper der våtservietter og q-tips surrer seg helt fast helt til pumpa stopper. Våtservietter og q-tips løser seg ikke opp i vann slik vanlig dopapir gjør.

Avløp 350x480 

Aktuell link

Kontaktinformasjon