Kun 4 av 10 bruker refleks

Er du blant de som glemmer refleksen? Bruk 5 minutter på Refleksdagen 20. oktober og fest refleks på jakker og bagger. Det er en smart investering av tid. 
Over 1,7 millioner nordmenn har opplevd nestenulykker på grunn av manglende refleksbruk. Marginene mellom en nestenulykke og en alvorlig ulykke kan være små.
 
Kun 4 av 10 bruker refleks:
Hver vinter utfører Trygg Trafikk fysiske tellinger over hele landet for å finne ut hvor mange som faktisk bruker refleks. Ved siste undersøkelse brukte kun 4 av 10 voksne refleks. Dårligst er voksne i alderen 30+ og menn. Barn er flinkest.
 
Sekundene teller:
Går du uten refleks vil en bilist i 50 km/t kun ha to sekunder på å se deg. Bruker du refleks har bilisten 10 sekunder til rådighet. Uten refleks er du først synlig på 25–30 meters hold, mens du med refleks synes på 140 meters hold når bilen bruker nærlys. Omregnet til sekunder har bilføreren 10 i stedet for 2 sekunder til å reagere, det kan være forskjellen på liv og død.
 
Flest ulykker i byene:
Gatebelysning skaper falsk trygghet, og mange tror at det ikke er nødvendig med refleks når de går i områder med gatelys. Det er feil. Selv om du ser bilen, ser ikke bilisten deg. Lys fra biler og butikkvinduer konkurrerer om oppmerksomheten og gjør det vanskelig å se fotgjengere uten refleks. Derfor er det en billig livsforsikring å alltid bruke minst én refleks når du er ute og går i mørket.

Gode reflekstips:
  • Velg alltid reflekser med CE-merke. Dette er det typen som gir den reflekseffekten du behøver.
  • Heng eller fest refleksen i knehøyde. Dermed mottar refleksen mest mulig lys fra billyktene.
  • Velg reflekser som beveger seg når du bruker dem – de synes best.
  • Fest refleks på alle jakker, vesker og bagger. Dermed er du alltid klar og forberedt når det er mørkt.
Iveland kommune har fokus på å være en "Trafikksikker kommune", og vi vil oppfordre dere alle til å iverta sikkerheten for dere selv og familen.
Refleks - bli sett

Refleksutstyr på kommunehuset

Stikk gjerne innom servicetorget og få med deg gratis refleks og refleksbånd.
Overtrekksrefleks koster kun kr. 30,-. Fire stk kr. 100,-. Betal med vipps til nr 573938.
Refleksdagen-utstyr-kommunehuset

Kontaktinformasjon