Torsdag ettermiddag fikk vi besøk av bær entusiasten Magne Dølemo på kommunehuset. Han kunne fortelle at han nettopp hadde vært på tur i vårt nære skattekammer og plukket med seg tre bøtter med tyttebær i løpet av noen timer. 
Etter et par hektiske måneder går nå bær sesongen mot slutten. En dag plukket han 100 liter tyttebær, og har nå passert 800 liter denne sesongen. Konkurransen er ikke så stor - han får beholde tuene på Frigstad for seg selv! Lite folk å se i skogen. Butikkene opererer gjerne med en kilopris på ca 60 kroner, så det er store verdier vi snakker om!   
Et par hundre liter med blåbær har han også plukket i år, men disse finner han nærmere kysten.

Det er naturen, naturopplevelser og gleden ved å plukke bær som driver Magne Dølemo. Men bærene beholder han ikke - de gir han bort til venner og bekjente!
Disse verdiene er kanskje en av grunnene til at Magne Dølemo i disse dager er svært aktuell i lokalpressen. Som en av fem personer er han nominert til Folkets ildsjelpris, en sak som Fædrelandsvennen har kjørt sammen med LOS den siste tiden.
Bærplukkeren har gjennom 35 år vært engasjert innen langrenn, orientering, friidrett og fotball.
- Mange jobber dugnad fordi de har egne barn i klubben, men det har ikke Magne - uten at det har lagt noen demper på den voldsomme iveren. I tillegg holder han seg i god form selv, og er en idrettsmann tvers gjennom, sier Tor Mjaaland, daglig leder i Oddersjaa til Fædrelandsvennen. 

Vinneren blir kåret under Idrettsgalla Sør i Aquarama lørdag 24. oktober.

Saken ble i løpet av helga omtalt på fvn.no og deres facebook-side.