Ordførerens påskenøtter - vinneren kåret

Ordfører Gro-Anita Mykjåland har litt spalteplass i hver utgave av bygdebrevet. I april-utgaven utfordret hun oss alle med sju påskenøtter. Hun har nå trekt ut vinneren.

 1. Det hele starter på gården den store, der lista i sin tid ble lagt høyt. Ja, så høyt at den hjemmekjære veslejenta på gården nådde helt til topps i kongeriket. Hva heter hun og gården hun vokste opp på? 
 2. Et helt annet sted satt en intetanende far og hans datter i bil på vei til deres halvfar. Plutselig skrek faren til og hogg i bremsene. Hvem er de og hva så de?  
 3. Tilbake i tid, til det året Philadelphiakonventet var samlet i USA, skjedde det noe uventet på andre siden av jordkloden. På breddegrad 57.86667 og lengdegrad 11.91667 steg en mann opp fra mørket med noe underlig i hendene som også finnes i vår kommune. Hvem var han – og hva hadde han oppdaget? 
 4. Noen hundre år fremover i tid, på 1950-tallet betalte atomforskere og romforskere gladelig tre ganger prisen av gull for å få det de trengte for å vinne verdenskappløpet. Scandium var det de søkte. Og det ypperste råmaterialet fant de i Iveland. Hva het råmaterialet, og hva sto O. O. for i navnet til mannen som oppdaget det? 
 5. Iveland kirke er et stolt gammelt hus. Her har bygda vært samlet i gleder og sorger siden bygget sto ferdig i 1837. «Anders kyrkjebyggar», som han ble kalt, bygget Iveland kirke – og fire andre korskirker etter det. Hva het denne drivende byggmesteren fra Iveland før han kjøpte gården Syrtveit i Evje? 
 6. Ikke bare ett talent, men sju. På raske føtter har hun flyttet fra Iveland til et sted der Montgomery er en hovedstad og ikke en feltmarskalk. Hvem er hun?
 7. De snakker flytende artesisk, fra Harlem til USA og Kina. Glassklart stablet på sidespor. Hva snakker vi om?

SVAR:
1. Anne Gerd Eieland Eivindson, Storemyr
2. Line og Viggo Aasheim så en ulv
3. Carl Axel Arrhenius oppdaget Gadolinitt (yttrium og ytterbitt godkjennes)
4. Thortveititt, Olaus Olsen
5. Anders Torson (Syrtveit)
6. Emilie Berge
7. Voss vann

Vinneren (Marit Setane) har mottatt et gavekort fra Joker Vatnestrøm på kr. 500,-.  

Aktuelle saker i april

Les mer om følgende utvalgte saker i april-utgaven:

 • Vaksineplan 
 • 17. mai
 • Ledig 100% stilling ved Drift og utvikling
 • Kulturprisen
 • Grunnkurs i slektsforskning
 • Aktiviteter på bedehuset 
 • Åpen kirke i påska
 • Takk for 115 gode år
 • Ordførerens hjørne

Les bygdebrevet her (pdf) 

Aktuelle linker

Kontaktinformasjon