Ivelandssangerinnen og sopranen Laila Thortveit er tilbake på Sørlandet med tre konserter første helgen i september. Hun tilbyr et spennende norsk og internasjonalt  program. Trompetist Reidar Fredriksen fra Vennesla er med både som solist og komponist blant annet med et nytt stykke som skal urfremføres av sangerinnen i Iveland 5. september. 

Laila Thortveit har studert sang med flere operasangere som Karen Nimereala Acampora i Paris, Loretta Corelli i Milano. Hun har under våren 2014 fulgt en masterklasse med Alessandra Althoff Pugliese i Venezia hvor hun jobbet med rollen Gilda fra Rigoletto av Verdi. Laila Thortveit ble nettopp tatt opp ved konservatoriet i Paris for et dybdestudie med sangpedagog Carole Bajac. Hun har sunget Venus i Orpheus i underverdenen,  Baronessen i Pariserliv og Arsena i Sigøynerbaronen. Hun er siden 2010 solist i operette troppen  «Les Comediens de la Marquise», dirigert av Jean Thorel. Laila Thortveit har sunget for HKH Dronning Sonja og Torbjørn Jagland under deres offisielle besøk i Paris. Hun representerte Norge med "Ja vi elsker" under håndballkampen mellom Frankrike og Norge i Paris, januar 2012 (link i høyre kolonne). Laila Thortveit har opptredt med flere norske musikere deriblant, tenor Harald Bjørkøy, tenor Emil Solli-Tangen og pianist Audun Kayser fra Grieg Akademiet i Bergen. Laila Thortveit og Audun Kayser har på nytt konserter i Paris i november

Iveland Kommune sponset sangerinnen i 2012 med en egen Ivelandsbunad, som også denne gangen er med på konsertene i de tre Sørlandskirkene.

Trompetist Reidar Fredriksen studerte ved Agder Musikkonservatorium fra 1972-1976. Trompetstudiet tok han hos Alf J Aareskjold, Jan Fredrik Kristiansen (Oslo Filharmoniske orkester) og senere hos Harry Kvebæk ansatt ved Norges Musikkhøgskole. Som trompetist har han spilt mange år i Kristiansand Symfoniorkester og flere ganger som solist. Han har også vært solist med Stavanger Symfoniorkester. Reidar Fredriksen har holdt flere egne konserter opp gjennom årene.
Reidar Fredriksen startet Iveland skolekorps i 1974 som han dirigerte frem til 1989. Korpset fikk 2. plass (2. divisjon) i 1980. Han dirigerte også Vennesla kristelige Ungdomskorps (VK Brass) fra 1979-1989 opptil et høyt nivå. Reidar Fredriksen har undervist ved en rekke institusjoner på Sørlandet, som Kristiansand Kulturskole, Vågsbygd Videregående skole og Agder Musikkonservatorium. Som komponist har Reidar Fredriksen skrevet marsjer, musikk for kor, sang, trompet, orgel, piano og orkester. Han urfremførte blant annet eget verk for sopran, trompet og orgel i Paris i 2011.

Laila Thortveit og Reidar Fredriksen akkompagneres av den koreanske piansten Geun-Haeng Cho, som kommer for første gang til Norge

Konserten starter kl. 19.30.
Inngang kr. 100,- (kr. 50,- studenter/barn)

Arrangementet er endel av årets Ivelandsdager. Fullstendig program er tilgjengelig i høyre kolonne. Bli gjerne med på våre arrangement!