Hvem er Fredrik Netland?

Søndag 6. mai blir det fest i Iveland! Da skal Fredrik Netland ordineres og innsettes som prest i Iveland og Vennesla. I den forbindelse kommer både prost Gunnar Ellingsen og biskop Stein Reinertsen til å delta i gudstjenesten i Iveland kirke.

Fredrik Netland er 37 år, gift med Anne Birgit og far til 3 gutter - den yngste født i høst, de andre 7 og 9 år. Han bor i Vennesla men er opprinnelig fra  Hauge i Dalane. Han er utdannet diakon og prest. Han har jobbet både som ungdomsleder og diakon. De siste årene som diakon i Grim menighet i Kristiansand. Dette mener han gir han en god og allsidig inngang til prestetjenesten. Han har vokst opp i ei lita bygd, og vet mye om det å ha mange roller, noe han tror er en styrke i arbeidet han går inn i. 
Han har lenge ønsket seg en jobb i Iveland eller Vennesla, og synes han er veldig heldig som nå får lov å jobbe begge steder. Iveland er ikke ukjent for ham, da svigerforeldrene har en gård på Rossås, hvor familien har vært mye. Han gleder seg veldig til å ta fatt, og han allerede tatt ansvar for gudstjenestene.
Han er sterkt opptatt av enkeltmennesket, og ønsker at kirken skal framstå som åpen og inkluderende. Kirken har en viktig rolle i samfunnet, og  han ønsker å bidra til at den fortsatt møter mennesker i alle livssituasjoner, både gode og vonde.
Vi gleder oss til han tar fatt, og ønsker han velkommen til Iveland.

Tekst: Adina Skaiaa

Kontaktinformasjon