Digital lesekampanje for alle

Sommerles gjør lesing enda morsommere! Du lager en profil på Sommerles.no, registrerer bøker, får lesetips, løser oppgaver og følger med på hva vennene dine leser. Her kan du også lese en superspennende fortelling, skrevet av forfatter Mari Moen Holsve. Hver mandag til og med 16. august legger vi ut et nytt kodeord på facebook siden "Oss i Iveland" og "Vatnestrøm Forum". Dette kodeordet trenger du for å komme videre i fortellingen. Kodeord blir også lagt ut i servicetorget. Servicetorget er betjent mellom kl. 10.00-14.00 hele sommeren.

Sommerles er for alle. For hver bok du legger inn, får du XP (poeng) og går opp i level. Du kan lese vanlige bøker, e-bøker, lydbøker, tegneserier, eller du kan bli lest for - all lesing teller.

I systemet kommer det frem at du kan komme innom biblioteket og hente premie etterhvert som du når nye level. Kontakt Finn Terje, tlf. 901 17 842, så deler vi ut premier så langt det rekker. Grunnet ferietid og begrensa åpningstider på biblioteket, vil vi priorietere bedre premier i forbindelse med sommerles-festen i september, for alle som når minimum level 10. 

Til foreldre / foresatte:
Sommerles.no er en nettbasert lesekampanje og er laget for å motivere barn til å lese av egen lyst. Det skal være gøy å være med! Barn som leser jevnlig i løpet av sommeren, styrker leseferdighetene sine gjennom en lang ferie. Noen leser på fritiden, men vi vet at de barna som ikke gjør det, stiller med et dårligere utgangspunkt ved skolestart. Vi håper at dere vil motivere barna til å være med på Sommerles.no. Det er en fin aktivitet uansett hvor dere skal feriere i sommer. Ta turen innom altom.sommerles.no for mer info eller kontakt biblioteksjef Finn Terje Uberg

Sommerles plakat 2021 

Aktuelle linker

Kontaktinformasjon