Drømmestipendet

Drømmestipendet er et samarbeid mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk tipping som deler ut 100 stipend på 15.000 kroner til å oppfylle drømmen for unge kulturutøvere over hele landet. Iveland kommune har to kandidater i år. Det er Andine Løvdal (16) i skapende skriving og Jonas Eikeland (13) i musikk.

Andine skriver følgende om seg selv og sin drøm:

Jeg ønsker veldig sterkt å fortsette og videreutvikle talentet mitt innenfor skriving og en dag oppfylle den store drømmen om å bli forfatter. Har alltid vært veldig glad i å skrive tekster og ønsker sterkt å fortsette med det. Spesielt ønsker jeg å formidle et veldig viktig budskap til de som leser. Jeg vil at man skal sitte igjen med en ettertanke. En ettertanke om at ting ikke alltid er som det ser ut. Hvordan oss mennesker daglig sliter med ting. Ting vi veldig sjeldent prater om. For meg er det ikke viktig å bli kjent, men jeg vil at tekstene mine skal være med på og en dag gjøre en forskjell for noen. Gjøre det lettere for oss å prate om det vanskelige og vonde veldig mange opplever, og flere enn vi kanskje kan tenke oss til. Jeg ønsker at tekstene skal være med og hjelpe spesielt barn og unge til å prate om de vanskelige tingene de opplever, både små problemer og store problemer.

Jonas skriver følgende om seg selv og sin drøm:

Jeg har vokst opp i en flott familie, men har likevel alltid manglet noe; en far. Spørsmålene har vært mange. Hvorfor valgte han meg bort? Hvordan kan rusen bety mer enn et barn? Jeg startet tidlig med musikk og har skrevet mange sanger. Musikken har fungert som terapi for meg. Jeg kan forsvinne inn i en annen verden. Jeg kan sette ord på tanker og følelser og forsterke det med melodi. Musikken åpnet en ny verden for meg. Jeg kunne være «annerledes» på en positiv måte. Jeg ønsker at min musikk kan gjøre en forskjell i andres liv.
Jeg drommer om å ha mitt eget musikkstudio hjemme. En plass hvor jeg kan skape og spille inn min egen musikk. Med dette kan jeg også lage min egen youtube kanal hvor jeg kan dele med og inspirere andre. Jeg kan skape et forum hvor musikken kan være et virkemiddel.

I neste avsnitt kan du lese mer om våre kandidater og lese fire tekster som Andine Løvdal har skrevet samt fire musikkinnslag som Jonas fremfører.

Drømmestipendet avgjøres i midten av april måned.

Kontaktinformason