Vakker, intens musikk til søndag

Laila Thortveit flyttet til Frankrike i 1995, men er nå tilbake og skal i perioden frem til 3. juli avholde 13 konserter på Sør- og Østlandet. Søndag 6. juni kan du få med deg vakker, intens musikk i Grimstad kirke, der hun holder konsert sammen med Andrea Maini (kantor i Fjære kirke og italiensk konsul på sørlandet).

Bakgrunn:
Laila Thortveit har studert sang med flere operasangere som Loretta Corelli i Milano og Karen Acampora i Paris. Hun har sunget «Venus» i Orpheus i underverdenen, «Baronessen» i Pariserliv og «Arsena» i Sigøynerbaronen av Johann Strauss. I Padova hadde hun rollen som «Gilda» i Rogoletto av Verdi.
Laila sang for HKH Dronning Sonja og Torbjørn Jagland under deres offisielle besøk i Paris, og hun representerte Norge med «Ja vi elsker» under håndballkampen mellom Frankrike og Norge i Paris i januar 2012. De siste årene har hun hatt mange konserter med programmet «Victor Hugo – Syngende poesi» som etterhvert har blitt utviklet til «Haugtussa-Esmeralda» et syngende skuespill.

Hun har også hatt konserter i mange kirker og konsertsaler i Frankrike. Mesteparten av 2020 hadde hun fokus på konserter i Norge, men den verdensomspennende korona epidemien satt en brå stopp for dette. Siden mars 2020 har livet blitt totalt endret for hennes del, med streng karantene i Frankrike fra 17. mars til 11. mai. For å holde humøret oppe begynte hun å sende live opera konserter på Facebook hver mandag og en av disse videoene gikk opp til over 25.000 seere. 
Fra høsten 2020 har det vært full konsentrasjon på konsertforberedelser og planlegging av flere prosjekter. 2. påskedag fikk hun innvilget en hyggelig og etterlengtet støtte fra Kulturrådets stimuleringsordning, som gjør denne konserten og alle de andre mulig å gjennomføre.

Søndag 6. juni kan du få høre vakker barokk musikk fra de store barokkomponistene som Händel, Purcell og Vivaldi. Laila er veldig glad i barokk, og gjerne i operaform og da ble det lett å velge operaarier fra verk som Julius Cesar i Egypt og Alcina. Dido og Aeneas av Purcell står også på programmet. Mye av dette er dramatiske arier med mye tyngde og vi har da med lettere arier som «Nulla in Mundo» av Vivaldi for å kompensere litt. I tillegg spiller Andrea selvfølgelig orgelsoloer.

Andrea Maini er spesialist på barokkmusikk og da ble valget veldig enkelt for denne konsertserien de to skal ha sammen i Grimstad kirke, Hamardomen, og Vår Frue kirke i Trondheim i denne omgang.
Dersom du ønsker billetter til konserten søndag 6. juni, kan du kjøpe via denne nettsiden
Oversikt over hele konsert turneen

Laila Thortveit 2021

Kontaktinformasjon