Iveland kommune innførte kulturstipend i 2006. I vedtektene står det bl.a.:
§ 1: Formålet med Iveland kommunes kulturstipend er å oppmuntre og støtte ungdom som har et spesielt talent innenfor det utvidede kulturbegrepet (teater, kunst, musikk, idrett, film etc.), og ønsker å videreutvikle dette.
§ 2: Iveland kommunes kulturstipend tildeles personer i aldersgruppen 15 – 25 år. Den som søker må bo i kommunen eller ha nær tilknytning til kommunen.

Iveland kommune har satt av inntil kr. 8.000,- i kulturstipend. I år valgte tjenesteutvalget å tildele de to kandidatene kr. 4.000,- hver i tillegg til et gavekort a kr. 300,-.

Julianne Topland Hillestad (slopestyle (snowboard)) og Rebecca Mykland (fotball) er begge to Ivelandsjenter som nå har flyttet fra kommunen. Begge jentene holder et høyt nivå og har store ambisjoner/drømmer om sin egen idrettsfremtid.

Julianne Topland Hillestad er bosatt på Hovden og har et ønske om å bli så god som mulig. Hennes drøm er å leve av idretten. Målsettingen er å hevde seg i norgestoppen i juniorklassen i slopestyle, og med tiden prøve seg i utlandet. Hun har en 3. plass fra NM i slopestyle samt en 2. plass i norgescup i år.

Rebecca Mykland har gått gradene og spilt fotball på Iveland, Vindbjart, Fossum og er nå en sentral spiller for Urædd. Inneværende år spilte klubben i Toppserien for kvinner. Hun har en målsetting om videre spill i Toppserien å utvikle seg videre som spiller. Hennes drøm er å komme inn på A-landslaget i fotball.

Vi gratulerer med kulturstipend og ønsker lykke til videre i satsingen!