Vaksinering og testing

Oppfriskningsdoser ved Iveland legekontor:

Iveland kommune tilbyr nå oppfriskningsdose til de i aldersgruppen 18 – 64 år som ønsker dette. Nasjonale myndigheter har ikke gått ut med en anbefaling, men et tilbud
I Iveland kommune blir dette fulgt opp ved at det gis mulighet til å ringe Iveland legekontor for avtale om oppfriskningsdose (379 61 230). Alle innbyggere over 65 år har tidligere fått tilbud om oppfriskningsdose med covid-vaksine. Det samme gjelder spesielle risikogrupper over 18 år. Det nye er at alle over 18 år nå får tilbud om vaksine.

Folkehelseinstituttet har over lengre tid anbefalt oppfriskningsdose for personer i aldersgruppen 12– 64 år med underliggende risiko for alvorlig sykdomsforløp, og til gravide fra 2. og 3. trimester. Anbefalinger om oppfriskningsdoser finner du her. 

Grunnvaksinering anbefales fremdeles:
Vi minner om at du som ikke er vaksinert, sterkt anbefales å ta vaksine. Dose en og to gis ved covidvaksine-senteret i Gyldenløvens gate 2b i Kristiansand. Oppfriskningsdosene gis i Iveland, etter avtale med Iveland legekontor.

Testing:
Testing er det ingen krav eller pålegg om nå. Smitte skal heller ikke registreres. Likevel tilbyr Iveland kommune gratis tester. Testene kan hentes i servicetorget på kommunehuset. Dette gjør vi som et tilbud til innbyggerne.
- Du skal helst være frisk når du skal besøke eller ha kontakt med personer som er eldre eller i risikogrupper. Når du er i tvil kan det være greit å teste seg for å forsøke å unngå å smitte av covid.

Det kommer ukentlig nye informasjonsbrev og anbefalinger fra Folkehelseinstituttet. Vi anbefaler dere å holde dere oppdatert via disse sidene og gjennom nasjonale medier.

187 personer har fått oppfriskningsdose

187 personer har fått fjerde dose (oppfriskningsdose) - 74% med første dose:
Per  2. desember 2022 har vi vaksinert 725 personer med tredje dose. 187 personer har fått fjerde dose. Vi ligger forøvrig et stykke ned på statistikken når det gjelder vaksinering generelt. 74% har tatt første vaskinedose, noe som er under landsgjennomsnittet. 

Statistikk om vaksinering i Iveland

Aktuelle linker - kontaktinformasjon

  1. Alt om oppfriskningsdoser (Folkehelseinstituttet)
  2. Koronavaksinasjon (Folkehelseinstituttet)
  3. Vår hovedside om korona
  • Bestill oppfriskningsdose på tlf 379 61 230
  • Vaksinetelefonen - bruk sms 918 06 800
  • Fagleder Gunnhild Åsland, 915 98 567