Vaksinering og testing

12. april 2023:
Oppfriskningsdoser ved Iveland legekontor:

Folkehelseinstituttet anbefaler ny oppfriskningsdose til aldersgruppen 75 år og eldre samt sykehjemsbeboere j.fr informasjonsbrev nr 56 fra Folkehelseinstituttet.

Informasjon desember 2022:
Iveland kommune tilbyr nå oppfriskningsdose til de i aldersgruppen 18 – 64 år som ønsker dette. Nasjonale myndigheter har ikke gått ut med en anbefaling, men et tilbud
I Iveland kommune blir dette fulgt opp ved at det gis mulighet til å ringe Iveland legekontor for avtale om oppfriskningsdose (379 61 230). Alle innbyggere over 65 år har tidligere fått tilbud om oppfriskningsdose med covid-vaksine. Det samme gjelder spesielle risikogrupper over 18 år. Det nye er at alle over 18 år nå får tilbud om vaksine.

Folkehelseinstituttet har over lengre tid anbefalt oppfriskningsdose for personer i aldersgruppen 12– 64 år med underliggende risiko for alvorlig sykdomsforløp, og til gravide fra 2. og 3. trimester. Anbefalinger om oppfriskningsdoser finner du her. 

Grunnvaksinering anbefales fremdeles:
Vi minner om at du som ikke er vaksinert, sterkt anbefales å ta vaksine. Dose en og to gis ved covidvaksine-senteret i Gyldenløvens gate 2b i Kristiansand. Oppfriskningsdosene gis i Iveland, etter avtale med Iveland legekontor.

Testing:
Testing er det ingen krav eller pålegg om nå. Smitte skal heller ikke registreres. Likevel tilbyr Iveland kommune gratis tester. Testene kan hentes i servicetorget på kommunehuset. Dette gjør vi som et tilbud til innbyggerne.
- Du skal helst være frisk når du skal besøke eller ha kontakt med personer som er eldre eller i risikogrupper. Når du er i tvil kan det være greit å teste seg for å forsøke å unngå å smitte av covid.

Det kommer ukentlig nye informasjonsbrev og anbefalinger fra Folkehelseinstituttet. Vi anbefaler dere å holde dere oppdatert via disse sidene og gjennom nasjonale medier.

202 personer har fått oppfriskningsdose

202 personer har fått fjerde dose (oppfriskningsdose) - 74% med første dose:
Pr 12. april 2023 har vi vaksinert 725 personer med tredje dose. 202 personer har fått fjerde dose, mens 14 personer har fått 5 dose. Vi ligger forøvrig et stykke ned på statistikken når det gjelder vaksinering generelt. 74% har tatt første vaskinedose, noe som er under landsgjennomsnittet. 

Statistikk om vaksinering i Iveland

Aktuelle linker - kontaktinformasjon

  1. Alt om oppfriskningsdoser (Folkehelseinstituttet)
  2. Koronavaksinasjon (Folkehelseinstituttet)
  3. Vår hovedside om korona
  • Bestill oppfriskningsdose på tlf 379 61 230
  • Fagleder Gunnhild Åsland, 915 98 567