Informasjon

Fra 1. juni til 31. august kan du som går i 1. til 7.klasse, delta på Sommerles 2018, sammen med barn fra over 370 andre kommuner i landet!
Sommerles er for alle, uansett hvor fort eller sakte du leser. Du konkurrerer nemlig først og fremst med deg selv. Du kan velge å lese vanlige bøker, e-bøker, lydbøker, tegneseriebøker, eller du kan bli lest for av noen andre  – all lesing teller og gir deg XP (poeng).

Sommerles er en nettbasert kampanje. Det vil si at du lager en egen profil, registrerer bøker, får lesetips, løser oppgaver, følger med på hva vennene dine leser og få prøvd det nye spillet, alt på nettsiden sommerles.no. Her får du også tilgang til en superspennende fortelling, skrevet av forfatter Mari Moen Holsve. 

Alle elevene i 1.-7. klasse i Iveland kommune har blitt orientert om prosjektet idag den 7. juni. Foreldre/foresatte må registrere sine barn på sommerles.no for at de kan ta del i denne digitale lesekampanjen.

Premier:
Med bakgrunn i tidligere års begrensede oppslutning har vi IKKE bestilt inn premier ennå, men vi kan love at premiering skal det bli! Dette kommer vi litt tilbake til når vi vet hvor stor oppslutningen blir om årets lesekampanje.

Noen stikkord:

  • Foreldre/foresatte registrerer barna på sommerles.no. Dersom man ikke har nasjonal lånekort skriver man inn tallet "0" på aktuell plass i registreringen
  • Man kan samle trofeer og poeng ved å lese bøker, Sommerles inneholder en historie, oppgaver, spill etc
  • Hver mandag frem til 30. august kan man oppsøke biblioteket på Åkle kulturarena for å finne et nytt kodeord og på den måten komme videre og få flere poeng og muligheter. Det er selvsagt mulig å vente x-antall uker og hente kodeord for flere uker samtidig
  • Sommerles er for barn i 1. - 7. klasse
  • Dersom man ikke ønsker å registrere seg digitalt, kan man benytte egne lesekort og registrere alt manuelt.

Status per 6. august

24 barn og ungdom har registrert seg på sommerles.no. De har tilsammen lest 124 bøker frem til dags dato, og dette tilsvarer i overkant av 8400 sider. 
Alle deltakerne som har gjort en "viss leseinnsats" denne sommeren vil motta en premie. De som har gjort en "betydelig leseinnsats" vil bli invitert til en avslutningsfest i september.

Linker og kontaktperson