Sterk med penn og på ski

Det er tjenesteutvalget som den 22. mai i år vedtok å tildele Andine Løvdal og Amalie Frigstad kr. 4.000,- hver i kulturstipend for 2019. Her følger litt bakgrunnsinformasjon om de to unge damene.

Andine Løvdal (forfatter (16 år)):
Helt siden jeg gikk i tredje klasse, har jeg alltid drømt om å bli forfatter. Det har alltid vært inni meg, men det var ikke før en innlevering vi hadde i kreativ skriving i norsk, at jeg skjønte at dette ville jeg satse på. Jeg drømmer om at jeg en dag kan klare å få statusen "forfatter", og leve av å skrive. Når jeg skriver mine tekster, føler jeg at jeg forsvinner inn i en annen verden. At jeg er ett med tekstene mine. Jeg ønsker sterkt å fortsette å videreutvikle talentet mitt, og en dag oppfylle den store drømmen å publisere en novellesamling. Jeg ønsker at flest mulig skal lese mine tekster, fordi jeg har stor tro og håp på at mine tekster kan gjøre en forskjell. Det handler mye om ungdommer og problematikken flere opplever, dessverre er det slik at svært få prater om det. Jeg vil at dette skal synliggjøres i tekstene, og jeg har stor håp på at de vil gjøre det.
Jeg har vært nominert til Drømmestipendet, vært med på UKM og har nylig mottatt meget gode tilbakemeldinger fra en kjent forfatter ifm en skrive konkurranse på trafo.no – trafo talent

Amalie Frigstad (langrenn (16 år)):
Amalie har de tre siste årene igangsatt en målrettet satsing på å bli best mulig i langrennssporten. Denne sesongen er det satt opp et treningsopplegg på 500 treningstimer. Hun er i år en del av kretslaget i Agder og Rogaland som består av 20-25 utøvere i alderen 16-19 år.  Hun har en målsetning om å prøve å bli en av de beste juniorløperne i landet i løpet av de tre neste årene. Vinterens største mål er junior NM på Beitostølen i midten av mars 2020, hvor hun skal delta i to individuelle løp og stafett.
Amalie er i dag blant de 5 beste i Agder og Rogaland skikrets. Her er det løpere som hevder seg i toppen i Hovedlandsrennet (NM Ungdom) og store nasjonale renn. Det er et høyt nasjonalt nivå i Agder og Rogaland i denne klassen.
Hun skal i vintersesongen delta i norgescupen for junior og lokale kretsløp.
Kulturstipend-2019-2500x2000
Klikk på bildet for større versjon
 

Aktuelle linker

Kontaktinformasjon