Informasjon

Ivelending med storkonsert i Paris - nå kommer hun til Vennesla:

Søndag 25. februar var en stor dag for sopranen Laila Thortveit fra Iveland. Hun ble for en stund siden en av de heldige som ble valgt ut til å holde konsert i den prestisjetunge Madeleinekirken i Paris. Søndag 4. mars kan du få med deg den samme konserten i Vennesla kirke. På scenen er hun sammen med organist Stefan Moriamez.

Laila Thortveit forteller:

Vi presenterer et program basert på stemmen og orgel med musikk fra store komponister, som blant annet Mozart, Haydn, Grieg, Händel og Bach.
Konsertprogrammet er varierende, opera arier fra Händel og lettere toner fra Skapelsen til Haydn, blander seg med Griegs Nasjonalromantikk. Vi har valgt både kjente og mindre kjente melodier for å gi lytterne en spennende og varierende opplevelse. Konsertserien startet i Nord Frankrike i desember 2017 og etter Madeleinekirken i Paris kommer vi til Norge hvor det blir konsert i Lillehammer kirke, Arendal Trefoldighetskirke og Vennesla kirke 4 mars.

Jeg er opprinnelig fra Iveland, men har bodd lenge i Frankrike og i perioder pendlet jeg mellom Paris og Milano hvor Loretta Corelli ble den store inspirasjonskilden for meg.  Hun gav meg  mye! Jeg sang «Venus» i Orpheus i underverdenen, «Baronessen» i Pariserliv og «Arsena» i Sigøynerbaronen av Johann Strauss i Paris med Stefan Moriamez som dirigent.
I høst ble jeg invitert av UNESCO I Paris til å synge under åpningen av Georgias medlemskap i «The International Dance Council»  og det var første gang jeg sang på russisk, noe som virkelig gav mersmak.

Jeg har flere større konserter i tiden som kommer blant annet i Keiserinne Josephines slott like utenfor Paris og en konsertserie i franske kirker våren 2018. Jeg elsker å synge i kirker, det er et fantastisk «rom» å uttrykke seg i. Jeg kan si det sånn at etter over 20 år i Frankrike har det blitt mange steinkirker etterhvert.
Stefan Moriamez er en god venn og en dyktig musiker. Han er både organist, pianist, kordirigent  og operasanger. Hans karriere som sanger gjør ham til en veldig god akkompagnatør for han vet eksakt hva jeg trenger, dette gjør også at  samspillet mellom oss er veldig godt. Så nå gleder vi oss veldig!

Vi er stolte over å ha blitt valgt til å være endel av Madeleinekirkens offisielle musikk program. Det er mange som sender sitt kandidatur i håp om å bli endel av de 24 årlige konsertene, og denne gang var det min eller vår tur da! Kirken har plass til 2500 tilskuere og det er veldig mange som vil se Madeleine kirken etter begravelsen til den kjente franske rockestjernen Johnny Hallyday. Bare under øvelsene våre har det vært mange hundre personer innom. 

Stefan er fra Nord-Frankrike, han startet  orgelundervisningen sin med Michel ALABAU, hovedorganisten i Saint-Séverin kirken  i Paris. Etter en pause på flere år, hvor han studerte piano og sang ved musikk konservatoriet i Valenciennes, startet han igjen orgel med Denys Mathieu Chiquet på konservatoriet Hector Berlioz i Paris. I 2005 mottok han diplom for musikalske studier av orgel og kammermusikk ,med enstemming toppkarakter fra juryen. Siden 1996 har presidenten i foreningen Les Amis de l'Orgue d'Ohain (Vennene til orgelet i Ohain)  tillatt Stefan Moriamez å uttrykke sin lidenskap for dette instrumentet.

Vi håper det kommer mange på konsertene våre, som kan få oppleve denne vakre musikken.

 

Plakat


LailaT-konsert2018_1000x1500

Kontaktinformasjon