Omtale og bilder

Vi ønsker med dette igjen å sette fokus på et inkluderende oppvekstmiljø der alle blir sett og tatt vare på. Frivillige og kommune står sammen om arrangementet som i år trakk fullt hus. Foreldre i skoler og barnehager var invitert, det samme var våre ungdomsskoleelever. 8.årstrinn med foreldre sto for salg av kaffe, kaker og brus til inntekt for sin tur til Polen i 2020.

Arnulf Bærheim fra Iveland idrettslag ønsket velkommen og ga ordet til Åse Buås Vetrhus og Kai Erland. De har sammen skrevet forestillingen "Piken med den lille skyggen og det store håpet". Åse bor i Iveland. Yvonne Landås og Sandra Buås Vetrhus, begge med tilhørighet til Iveland, har også vært med. Stykket har vært spilt på Kilden høsten 2017 med ekstraforestillinger i januar 2018.

Skuespillerne i rollene som Anne, Tonje og Maja trollbandt publikum. Helheten med lyd, lys og scene ga nye perspektiver på et så dystert tema som omsorgssvikt og seksuelle overgrep. Vi ble med på en reise i Annes kamp for å beskytte sitt liv i en virkelighet av krenking og fornedrelse. Forestillingen viste også hvor lite det skal til for et medmenneske å kunne være til hjelp for personer som er utsatt for omsorgssvikt og overgrep.
Budskapet ble understreket og tydeliggjort av Ada Sofie Austegård, som etter pausen snakket om at det finnes håp, og hvor viktig det er at medmennesker tør å bry seg, se og være der. Vi har alle et ansvar, også for å melde fra når vi opplever at barn ikke har det bra.

Dette ble en kveld med innhold og mening, en kveld til ettertanke. Stor takk til alle som deltok!

Klikk på bildene for større versjon
 

Bygdekveld_sentrale-personer_1000x750 Bygdekveld_arrangør_1000x900
Arnulf Bærheim (Iveland IL), Ada Sofie Austegard og Bente Voreland (Iveland kommune)

Bygdekveld_publikum_1500x1000
 
Bygdekveld_publikum_1500x722

 

Tilknyttede elementer / linker

Kontaktinformasjon