Informasjon

I tiden frem til 31. august kan du som går i 1. til 7. klasse, delta på Sommerles 2019, sammen med barn fra over 370 andre kommuner i landet!
Sommerles er for alle, uansett hvor fort eller sakte du leser. Du konkurrerer nemlig først og fremst med deg selv. Du kan velge å lese vanlige bøker, e-bøker, lydbøker, tegneseriebøker, eller du kan bli lest for av noen andre  – all lesing teller og gir deg XP (poeng).

Sommerles er en nettbasert kampanje. Det vil si at du lager en egen profil, registrerer bøker, får lesetips, løser oppgaver, følger med på hva vennene dine leser og få prøvd det nye spillet, alt på nettsiden sommerles.no. Her får du også tilgang til en superspennende fortelling, skrevet av forfatter Mari Moen Holsve. 

Premier og sommerles-fest:
Oppslutningen frem til og med 2017 var noe begrenset. I fjor var 24 barn med på sommerles, noe som er bra. Det er likevel besluttet at vi IKKE kjøper inn premier fra prosjektet, men kan love premiering i forbindelse med sommerles-festen i september 2019! 

Noen stikkord:

  • Man kan samle trofeer og poeng ved å lese bøker, Sommerles inneholder en historie, oppgaver, spill etc
  • Hver mandag frem til 19. august kan man oppsøke biblioteket på Åkle kulturarena for å finne et nytt kodeord og på den måten komme videre og få flere poeng og muligheter. Det er selvsagt mulig å vente x-antall uker og hente kodeord for flere uker samtidig
  • Sommerles er for barn i 1. - 7. klasse
  • Dersom man ikke ønsker å registrere seg digitalt, kan man benytte egne lesekort og registrere alt manuelt.

Sommerles-plakat-2019_800x400 

Linker og kontaktperson