Informasjon

I tiden frem til 31. august kan du som går i 1. - 7. klasse, delta på Sommerles 2020. Den digitale lesekampanjen er blitt særdeles populær og ifjor var 170.000 barn registrert. I Iveland har det ligget på mellom 20 og 30 de to siste årene, men allerede i dag er det 26 registrerte.  

Sommerles er for alle, uansett hvor fort eller sakte du leser. Du konkurrerer nemlig først og fremst med deg selv. Du kan velge å lese vanlige bøker, e-bøker, lydbøker, tegneseriebøker, eller du kan bli lest for av noen andre  – all lesing teller og gir deg XP (poeng).

Sommerles er en nettbasert kampanje. Det vil si at du lager en egen profil, registrerer bøker, får lesetips, løser oppgaver, følger med på hva vennene dine leser og få prøvd det nye spillet, alt på nettsiden sommerles.no. Her får du også tilgang til en superspennende fortelling, skrevet av forfatter Mari Moen Holsve. 

Premier og sommerles-fest:
Deltakere kan komme innom kommunehuset / servicetorget og hente en liten premie når de passerer level 10, 20 og 30. I begynnelsen av september lager vi en sommerles-fest for deltakerne.  

Noen stikkord:

  • Man kan samle trofeer og poeng ved å lese bøker, Sommerles inneholder en historie, oppgaver, spill etc
  • Hver mandag frem til 17. august kan man oppsøke kommunehuset / servicetorget for å finne et nytt kodeord og på den måten komme videre og få flere poeng og muligheter. Det er selvsagt mulig å vente x-antall uker og hente kodeord for flere uker samtidig
  • Sommerles er for barn i 1. - 7. klasse

Plakat_1100x1600

Linker og kontaktperson