Drømmestipendet

100 nye kulturutøvere skal i perioden april-mai 2020 motta til sammen 1,5 millioner kroner i form av Drømmestipendet 2020. Nå er jakten på gode Drømmestipendkandidater i Iveland kommune i gang!
I 2020 utdeles Drømmestipendet for 17. gang av Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping, og fjorårets nyheter gjelder fremdeles:

  • Stipendbeløpet er kr. 15.000,-
  • Hver kommune kan nominere så mange utøvere de ønsker, fordelt på kategoriene dans, musikk, sirkus, skapende skriving, teater, visuell kunst og annet. 

Det er kulturleder / leder av kulturskolen som er ansvarlig for å nominere unge kulturutøvere til Drømmestipendet. Alle som ønsker å bli vurdert som kandidater må ta kontakt med kulturleder Finn Terje Uberg senest 15. januar. Du trenger ikke være elev i kulturskolen for å søke.
Iveland kommune har to tidligere vinnere, nemlig Marlyn Hansen (2012 (sang)) og The Johannessen (2017 (skapende skriving)).

Stipendmottakerne er ungdom mellom 13 og 20 år (født 2000-2007) som utøver ulike kulturelle uttrykk. Målet med både nominasjonen og stipendet er at mottakerne skal få motivasjon til å utvikle seg videre og mulighet til å få oppfylt noen av sine kulturdrømmer.

Tilknyttede elementer / linker

Kontaktinformasjon