Avdagsfjellet ligger helt nord i kommunen. Fantastisk utsikt!

Mange muligheter i Iveland

Friluftsaktiviteter

Turløyper / sommertur for alle:

  • Berefjell (merket) - rundløype ca 5 km. Start ved Ivelandshallen på Birketveit
  • Avdagsfjellet (delvis merket med blå farge i tillegg til røde/hvite merkebånd) - ca 3,5 km. Start ved parkeringsplass like vest for Frigstad. Flotte utsiktspunkt i sør og nord.
  • Skisland (delvis merket) - mulighet for rundløype(r). Løypa starter i nytt byggefelt på Skisland

Kringsjå turområde:
Dette flotte tur-området ligger helt sør i kommunen og har en spennende historie. Området ble etablert / bygget ut i forbindelse med bygging av Krigsjå kraftstasjon like før 1900. Kringsjaa har blitt restaurert de siste årene og fremstår nå som et idyllisk turområde med spennende lokalhistorie. Egne informasjonstavler.

"Ut på tur i Iveland" inneholder 9 turmål rundt i kommunen. Det er satt opp postkasser på hver plass med mulighet for å notere navn i egen bok. Prosjektperioden er 1. mai - 4. oktober 2016. Vi har laget egen side med god informasjon og egne kart til hver enkelt tur (link i høyre kolonne).

Lysløype / Skiløyper:
Lysløype på Vatnestrøm på ca 2.2 km. Løypa kjøres opp med tråkkemaskin av skigruppa i Iveland idrettslag dersom det er nok snø. Underlaget er bark slik at det er gode muligheter for fysisk aktivitet hele året. Parkering ved Vatnestrøm grendehus.
Iveland idrettslag har de siste årene tilrettelagt for et meget godt skitilbud på Ivelandsiden med inntil 27 km med oppkjørte skiløyper. Parkering ved Ivelandshallen eller opp bakkene fra Ivedal (anbefaling for barnefamilier). Oppdatert føremelding legges ut på våre hjemmesider, facebook og på føremelding hos Midt-Agder Friluftsråd.

Kano / Padling:
Ogge er et eldorado for alle som er glad i kano/padling med sine 365 øyer. Ved Ogge gjesteheim kan man leie kano og annet utstyr for en dags- eller overnattingstur. Grillmuligheter og toalett flere steder i Ogge. Søppelstativ er også satt ut, disse tømmes regelmessig. Birkenes idrettslag har laget et nytt padlekart over innsjøen som kan kjøpes på Ogge gjesteheim eller i servicetorget på kommunehuset fra senhøsten 2014.
Muligheter for padleorientering med utgangspunkt i Ogge gjesteheim. 

Badeplasser:

  • Birketveit: Her finnes en meget barnevennlig badeplass med lekestativ. Muligheter til sandvolleyball. Birketveittjønna ligger fint til like ved skole, kommunehus og bank. Gode parkeringsmuligheter. Toalettanlegg (åpent i sommer sesongen).
  • Vatnestrøm: Ved Bakkane på Vatnestrøm finnes en badeplass med benker og toalett (åpent i sommer sesongen). Gode parkeringsmuligheter.
  • Skaiå: På Skaiå (Øverokilen) finnes det en badeplass med toalett (sommeråpent). Øverokilen ligger fint til like ved butikk. Gode parkeringsmuligheter.

Fiske i Iveland:
Ved fiske i Iveland kommune må det i de fleste tilfellene anskaffes fiskekort. Vest i kommunen har vi Iveland fiskelag mens Ogge fiskelag styrer "fiskepolitikken" øst i kommunen.
I høyre kolonne finner du kart over vann og vassdrag i vestre del av kommunen samt informasjon om hva du kan forvente å få på stanga!  

Tips en venn Skriv ut
Design: Tress Design AS - Programmering: CustomPublish AS
Rådmann Sten Albert Reisænen Kulturleder Finn Terje Uberg