Drømmestipendet

100 nye kulturutøvere skal i perioden mai-juni 2018 få til sammen 1,5 millioner kroner i form av Drømmestipendet 2018. Nå er jakten på gode Drømmestipendkandidater i Iveland kommune i gang!

I 2018 utdeles Drømmestipendet for 15. gang av Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping, og i jubileumsåret er det to store nyheter knyttet til utdelingen:

  • Stipendbeløpet økes fra 10.000 kroner til 15.000 kroner
  • Nå kan hver kommune nominere så mange utøvere de ønsker, fordelt på kategoriene dans, musikk, sirkus, skapende skriving, teater, visuell kunst og annet. Tidligere var antallet nominasjoner begrenset til sju, og maksimalt én nominasjon per kategori fra hver kommune.

Det er kulturleder / leder av kulturskolen som er ansvarlig for å nominere unge kulturutøvere til Drømmestipendet. Alle som ønsker å bli vurdert som drømmestipendkandidater må ta kontakt med kulturleder Finn Terje Uberg innen torsdag 1. februar kl. 13.00. Du trenger ikke være elev i kulturskolen for å søke.
Iveland kommune har to tidligere vinnere, nemlig Marlyn Hansen (2012 (sang)) og The Johannessen (2017 (skapende skriving)).

Stipendmottakerne er ungdom mellom 13 og 20 år (født 1998-2005) som utøver ulike kulturelle uttrykk. Målet med både nominasjonen og stipendet er at mottakerne skal få motivasjon til å utvikle seg videre og mulighet til å få oppfylt noen av sine kulturdrømmer.

Tilknyttede elementer / linker

Kontaktinformasjon